Hopp til hovedinnhold

Send til 2097:

FENRING fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

FENRING 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Henvisninger og celleprøve mv

Henvisning til spesialister i andre fagfelt enn allmennmedisin

For henvisning til privatpraktiserende spesialist, psykolog eller sykehus må du til time hos din fastlege. Mottakerne er avhengige av gode henvisninger for å kunne vurdere hastegrad. Ved utilstrekkelige henvisninger risikerer man at ventetiden blir galt fastsatt (du må vente lenger), eller at sykehuset må innhente flere opplysninger (som også tar tid).

Henvisning til gynekolog for cellprøve

Celleprøver kan tas av din fastlege. Fastlegene kan også sette inn eller fjerne spiraler. Dersom du ikke ønsker dette, kan vi dessverre ikke henvise til gynekolog med driftsavtale med Helse Bergen for dette, med mindre det finnes andre tilstander som trenger vurdering av gynekolog. Dette er bl.a. fordi en konsultasjon hos gynekolog koster Folketrygden 2-3 ganger mer enn hos fastlegen og fordi gynekologer med driftsavtale med Helse Bergen må brukes til oppgaver som kun de kan gjøre, for å bruke deres kompetanse effektivt. Men man har mulighet til å benytte gynekolog uten refusjon, hvor man betaler alle kostnadene selv (eks. Aleris eller Volvat).

Henvisning til billeddiagnostikk

Henvisning til røntgenundersøkelser krever oppmøte hos lege. Legen vil vurdere hvilken undersøkelse som er nødvendig og må formulere en problemstilling/spørsmål som røntgenlegen og radiografen skal bruke i sitt videre arbeid. Legen vil også måtte ta stilling til farene ved bruk av røntgenstråling ved ulike undersøkelser og hvilken nytte en røntgenundersøkelse vil ha for pasienten. MR bruker ikke røntgenstråling, men en rekke pasienter kan ikke ta MR av medisinske grunner (bl.a. gravide og pasienter med enkelte typer metallimplantat). 

Det hender at andre yrkesgrupper ber om at det henvises til ulike undersøkelser og vi er takknemmlig om man da har med seg skriftlig informasjon som underbygger dette ønsket.


Henvisning til fysioterapeut

Du trenger ikke lenger henvisning til fysioterapeut fra lege. Fra 1. januar 2018 vurderer fysioterapeutene henvendelser fra pasienten uten henvisning fra lege.